Pompe de caldura modele din gama ECO – FUNCTIONARE DE LA -5ºC PANA LA +43ºC

Pompele de caldura din gama ECO sunt proiectate si construite pentru a functiona precum pompe de caldura, chiller de apa, sau mentinerea temperaturii
constante, alternand incalzirea si racirea apei intr-un mod automatic.
Modelele ECO sunt solutia ideala pentru climatizarea apei din piscine, spa-uri, bazine de apa rece deoarece pot mentine temperatura apei pana la 37ºC in modul de incalzire si pana la 8ºC in modul de racire.

Bateriile pompei de caldura, dimensionate corespunzator impreuna cu expansiunea prin intermediul supapei electronice, permit functionarea corecta a acestor echipamente cu temperatura mediului ambient cuprinsa intre -5ºC si +43ºC.
Schimbatorul de caldura cu dublu circuit, realizat in titan si PVC permite un COP ridicat (performanta) in toate modurile de functionare (racire/incalzire/mentinerea temperaturii in mod automatic) si este compatibil cu electroliza salina.
Aceste pompe de caldura dispun de un sistem de auto decongelare prin inversiunea ciclului (gaz fierbinte) care, spre deosebire de alte pompe de caldura de pe piata, incep sa functioneze cand temperatura aerului in exterior este inferioara la 0ºC si a carui frecventa are un COP ridicat pana la -5ºC.

Sasiul acestor modele de pompe de caldura, realizat din otel galvanizat si vopsit in interior si exterior cu vopsea epoxi, si din ABS- polimeri pentru toate capacele din exteriorul acesteia, asigura durabilitatea si rezistenta inalta in medii corozive.

Modul de a mentine temperatura in regim automatic s-a incorporat in aceste echipamente pentru a evita supraincalzirea apei din piscinele acoperite cu acoperiri telescopice unde, din cauza radiatiilor solare, temperatura apei in anumite locatii geografice poate sa creasca la peste 35ºC, si acest lucru poate provoca in piscinele de poliester efectul cuncoscut sub numele de osmoza (apar bule intre vopsea si straturile de fibra) si, in piscinele de beton, poate provoca dilatari care, in timp, se pot manifesta prin pierderi de apa intre beton si piesele de ABS.